• 22.10.2017: "Μ’ ένα βιβλίο συζητώ": "Οι περιοχές των σφαλμάτων σας"

  Περισσότερα

   

  25.2.2018 “Μ’ ένα βιβλίο συζητώ”: "Έρωτας: το γελοίον και το Δέος"

  Περισσότερα

   
 • 28.1.2018 “Μ’ ένα βιβλίο συζητώ”: "Εμείς οι ζωντανοί"

  Περισσότερα

   

  26.11.2017 Μ’ ένα βιβλίο συζητώ: "Το ζαφείρι του Θεού"

  Περισσότερα

   
 • 22.10.2017: Μ’ ένα βιβλίο συζητώ: Ο Δήμιος του έρωτα

  Περισσότερα

   

  28.5.2017 Μ’ ένα βιβλίο συζητώ: "Βάλε ένα φύλακα"

  Περισσότερα

   
 • 7.5.17: Μ’ ένα βιβλίο συζητώ: "Φυλακισμένοι στις σκέψεις μας"

  Περισσότερα

   

  Δείτε το Μουσικό απόγευμα της Λέσχης 2017

  Περισσότερα

   
 • 5.3.17: Μ’ ένα βιβλίο συζητώ: "Τα λουλούδια της Χιροσίμα"

  Περισσότερα

   

  17.12.2016 Μ’ ένα βιβλίο συζητώ: “Περήφανη καρδιά"

  Περισσότερα

   
 • 30.6.2016: Συνάντηση Επιλογής βιβλίου σε δράση!

  Περισσότερα

   

  16.4.2016: Μουσικό απόγευμα της Λέσχης

  Περισσότερα

   
 • 10.11.2014: Μ’ ένα βιβλίο συζητώ: “Το Τίμημα”

  Περισσότερα

   

  12.12.12: Μ' ένα βιβλίο συζητώ “ΧΑΟΣ"

  Περισσότερα

   
Ποιητικές νότες
Σκόρπια Πουλιά
 

Μ

Η Λέσχη σας προσκαλεί στην εκδήλωση Μ’ ένα βιβλίο συζητώ, Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014, 7 μ.μ. στο Σπυροπούλειο Πνευματικό Κέντρο Ν. Ψυχικού, Ολυμπιονικών και Αγ. Σοφίας (στάση Σκαλάκια, 210- 6749137).  
Η κα  Ελένη Αντωνοπούλου, δασκάλα, θα εισηγηθεί για συζήτηση με το κοινό, το βιβλίο του Ζοζέφ Φαντέλ «Το τίμημα», διηγήσεις αυτοβιογραφικές, εκδόσεις «Πορφύρα». 

Παράλληλα, θα γίνει έκθεση ποιοτικού βιβλίου. 
Ο νεαρός Μωχάμεντ, εξέχων γιος της οικογένειάς του που θα διαδεχθεί τον πατέρα του αρχηγό της φυλής αλ-Σαϊντ αλ-Μουσάουϊ από τη Βαγδάτη, πηγαίνει στο στρατόπεδο για να κάνει τη θητεία του. Καθώς μωαμεθανός αυτός, τον έβαλαν να κοιμηθεί στον ίδιο θάλαμο με τον Μασούντ, βαφτισμένο Χριστιανό. Τον έπιασε πανικός - – να μείνει μ’ έναν άπιστο!- και μετά βίας προσαρμόστηκε. Αλλά ο Μασούντ, με διακριτικότητα κι ευγένεια τον κέρδισε και τελικά του συνέστησε να διαβάσει το Κοράνι πραγματικά, λέξη-λέξη, δίνοντάς τους νόημα, και να είναι ειλικρινής με τον εαυτό του. Ο Μωχάμεντ το έκανε ευσυνείδητα κι έμεινε έκπληκτος από τις ανακαλύψεις του… Η φιλία του με τον Μασούντ οδήγησε στη στροφή του προς τον Ιησού και κατ’ επίγνωση αποδοχή του Ευαγγελίου. 
Η ρήξη με την μωαμεθανή οικογένειά του ήταν φοβερή, γιατί έπρεπε να τον σκοτώσουν και η περιπέτειά του με τη φυγή και κρυφή λατρεία του Ιησού περιγράφεται με τρόπο θαυμάσιο στις ποικίλες φάσεις και λαχτάρες του μαζί με την οικογένεια που απέκτησε στο μεταξύ. Τελικά η αγνή πίστη του και η Χάρη του Θεού, με την φροντίδα και τον κίνδυνο της κοινότητας των πιστών, τον οδήγησαν στη Γαλλία, όπου ισχύουν νόμοι χριστιανικοί, ελευθερίας της συνείδησης, ελπίζοντας ότι δε θα τον εντοπίσουν οι φανατικοί αδελφοί του Ισλάμ που θα πρέπει να τον εκτελέσουν. 
Το βιβλίο διαβάζεται απνευστί και είναι μια αληθινή ιστορία πίστης μέσα στο σύγχρονο, ταραγμένο κόσμο μας.
Φυσικά μένει το ερώτημα για το νεαρό πιστό Μωχάμεντ. Στη Γαλλία, όπου η μαρτυρία του Χριστού δε συνεπάγεται κανένα ρίσκο, ποιό θα είναι το τίμημα της πίστης του που γεννήθηκε και δυνάμωσε μέσα από τη θηριωδία του μουσουλμανισμού;
Στις δυτικές κοινωνίες ο κίνδυνος για την ηθική και την πίστη είναι αλλού: Ο «πολιτισμός» της κερδοσκοπίας, της απληστίας, του ευδαιμονισμού, της τεχνοκρατίας, του ατομικισμού, της μαζοποίησης, της έλλειψης νοήματος ζωής…
Και ο παραδοσιακός πιστός –ανύποπτος– προσαρμόζεται σ’ αυτόν…