• Μ’ ένα βιβλίο συζητώ διαδικτυακά: “Στου Χατζηφράγκου"

    Περισσότερα

     
Ποιητικές νότες
Σκόρπια Πουλιά
 

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση... 
“Μ’ ένα βιβλίο συζητώ” 
Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017, 6 μ.μ. στη Λέσχη μας
Αδριανού 3, Νέο Ψυχικό, Στάση Σκαλάκια Τ. 210 646 3888

Η Γεωργία Ξανθοπούλου, σεναριογράφος-σκηνοθέτρια,εισηγείται για συζήτηση με το κοινό, το περιπετειώδες μυθιστόρημα του Ζιλμπέρ Σινουέ Το ζαφείρι του Θεού, Εκδόσεις Ψυχογιός.

Θα ακολουθήσει έκθεση ποιοτικού βιβλίου.

Το βιβλίο γεμάτο περιπέτειες και πάθη. Υπέροχο ταξίδι στον κόσμο του μυστηρίου. Ο Ζιλμπέρ Σινουέ, μας προσφέρει ένα μυθιστόρημα σπάνιας πυκνότητας σκληρό και αισθησιακό συνάμα, όπου το Υπερφυσικό φωτίζει την Ιστορία σε μια εποχή που ο Θεός μιλούσε ακόμα με τους ανθρώπους...

Στην Ισπανία του 15ου αιώνα, ο πόλεμος της Ανάκτησης ανάμεσα στους Καθολικούς βασιλείς και τους Άραβες κατακτητές, βρίσκεται στο αποκορύφωμα ενώ η Ιερά Εξέταση, υπό την καθοδήγηση του φράι Τομά δε Τορκεμάδα, θριαμβεύει εγκαθιδρύοντας καθεστώς τρόμου στις ισπανικές πόλεις. 
Τολέδο, 3 Φεβρουαρίου 1487. Ένας εκχριστιανισμένος Εβραίος, ισχυρίζεται πως είναι κάτοχος του ζαφειρένιου βιβλίου, ενός ιερού αντικειμένου. Πρόκειται για μια πλάκα κατασκευασμένη απ’ τον πολύτιμο λίθο ζαφείρι.  Ο Θεός χάραξε εκεί τον Λόγου Του, για την πνευματική καθοδήγηση της ανθρωπότητας!
 
Λίγες μέρες πριν την επικείμενη καύση του στην πυρά με την κατηγορία της αποστασίας απ’ τον καθολικισμό, ο καταδικασμένος αποφασίζει να κρύψει το βιβλίο. Χρησιμοποιώντας κρυπτογραφημένες επιστολές και έναν κωδικοποιημένο χάρτη, ενώνει τρεις άνδρες διαφορετικών θρησκειών με αποστολή να ανακαλύψουν τη μυστική τοποθεσία όπου βρίσκεται κρυμμένο...το Ζαφείρι του Θεού. Ο ραβίνος Σαμουήλ Έζρα, ο σεΐχης Ίμπν Σάραγκ κι ο νεαρός Φραγκισκανός μοναχός Ραφαήλ Βάργας, θα αποτελέσουν την επίλεκτη ομάδα στην οποία θα ενταχθεί και η Ισπανίδα ευγενής, δόνα Μανουέλα Βιβέρο, κρατώντας το τελευταίο στοιχείο για την επίλυση του γρίφου.