• Μ’ ένα βιβλίο συζητώ διαδικτυακά: “Στου Χατζηφράγκου"

    Περισσότερα

     
Ποιητικές νότες
Σκόρπια Πουλιά
 

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση “Μ’ ένα βιβλίο συζητώ” Κυριακή 13 Μαίου 2018, 7μ.μ στη Λέσχη: Αδριανού 3, Νέο Ψυχικό, Στάση Σκαλάκια
210 6463888

Η Αλίκη Πουλή, ψυχολόγος, θα εισηγηθεί για συζήτηση με το κοινό την ψυχολογική μελέτη του Γουαίην Ντύερ "Οι περιοχές των σφαλμάτων σας", Εκδόσεις Γλάρος.

Θα ακολουθήσει έκθεση ποιοτικού βιβλίου.

Βιβλίο-έρευνα για την ανθρώπινη συμπεριφορά. 
Ο συγγραφέας δρ. Γουαίην Ντύερ, αριστοτεχνικά και με κατάλληλη δόση ρεαλισμού, μάς ξεναγεί στις περιοχές των σφαλμάτων που όλοι «επισκεπτόμαστε» καθημερινά. 
Η προσκόλληση στο παρελθόν, ο θυμός, τα όρια, η δικαιοσύνη, η ενοχή και αγωνία, ο φόβος για το άγνωστο, η αναβλητικότητα είναι κάποιες από τις «περιοχές των σφαλμάτων» που αναλύονται κατανοητά. Για την αλλαγή χρειάζονται δύο συστατικά: Η αλλαγή της σκέψης και της συμπεριφοράς. Και τα δύο αυτά συστατικά βρίσκονται μέσα στο βιβλίο ζωντανά, έτοιμα να αξιοποιηθούν από τον αναγνώστη που βλέπει τη δική του αλήθεια, μπαίνει στη θέση αυτού που επιλέγει να ενεργεί με κριτική και λογική σκέψη, με σκοπό να βελτιώσει τη καθημερινή του ζωή και να προσεγγίσει την προσωπική του ευτυχία. Εκείνη που συμπλέει με την ψυχική του ισορροπία.Ο έλεγχος για την αλλαγή των «σφαλμάτων» του, είναι εσωτερικός ανεξάρτητα με το τι έχει προκύψει στη ζωή του μέχρι τώρα. 
Το βιβλίο δεν έχει ήρωα, ήρωας είναι ο κάθε αναγνώστης του! Αλήθεια πώς θα είναι αν γίνουμε οι δικοί μας ήρωες που επιλέγουν πώς θα ζουν;;;